Vakantiewerk

Tijdens de kerstvakantie genoten onze aannemers van twee weken welverdiende rust. Wij bleven echter niet stil zitten en besloten onze toekomstige tuin onder handen te nemen.

Rondom ons huis is er echte tuin gepland, maar de achterste helft van ons perceel is bos en zal ook bos blijven. Dat vinden we super, want het vormt een extra buffer tussen ons en de buren en de straat die erachter loopt. Maar het moet ook bos blijven omdat het officieel ingetekend staat als bosgebied.

Zicht van het keuken terras naar de tuin. Waar de bomen staan start de boszone

Maar in ons stukje bos zijn momenteel helaas de braamstruiken de baas, in plaats van de vele jonge boompjes die er ook staan. Afgelopen zomer groeide de struiken zo hoog dat ze veel van de mooie jonge eiken en lindes en beuken die we aangeplant hadden dreigden te verstikken. Bovendien werd het zo een ondoordringbare jungle, terwijl we het liever iets toegankelijker houden voor de kinderen om er te kunnen spelen.

Hoog tijd om de bramen aan te pakken dus! Moeilijk is dat niet, wel veel en zwaar werk. Wat heb je nodig? Stevige kledij (want die prikkers kunnen venijnig zijn) en een bosmaaier!

Zo eentje dus. Gehoorbescherming is ook cruciaal!

De verkopers hadden al bomen gerooid in de bouwzone maar waren wel zo stiekem geweest om een hoop dood hout achter te laten tussen de braamstruiken. Die hebben we gevonden terwijl we maaiden, op het eind van de dag hadden we zo een hele stapel:

Na een ganse dag hard werk met 3 man mag het resultaat er wel wezen:

Van hier tot aan de bomenrij stonden voor de vakantie nog overal 1 à 1,5 meter hoge braamstruiken. Nu kan je er ten minste staan en het huis zien.

Ik sloot de vakantie nog af met een klusje binnen in huis: alles opruimen en goed stofzuigen want afgelopen week is de PUR geplaatst (daarover meer in een volgende post). Ook best een hele klus omdat er natuurlijk een hele hoop buizen overal over de vloer lopen:

Plaats een reactie